hansart3

Mag ik mij even voorstellen:

Ik ben geboren in 1947 en sinds 1965 werkzaam bij de Wageningen Universiteit, eerst als cytoloog en vanaf 1991 als botanisch illustrator.

Ik ben in 1972 gehuwd met een Griekse en ben mij steeds meer gaan interesseren in de Griekse cultuur en natuur, landschap en mensen, oudheden en mythologie, gewoonten en voedsel, enz.

Als botanisch tekenaar aan de universiteit werkt men altijd extreem nauwgezet en ik doe dat ook in mijn schilderwerk. Mijn schilder-stijl heet “fictief realisme”, dat wil zeggen dat ik op een foto-realistische wijze dingen bij elkaar schilder die niet bij elkaar horen en die alleen maar met elkaar verbonden zijn door mijn fascinatie van tin chora ton thavmaton, mijn wonderland : Griekenland.

Verder in deze site vindt U nog wat voorbeelden van zowel mijn werk aan de universiteit als van mijn hobbywerk. Ik maak graag wetenschappelijk nauwkeurige tekeningen van de planten van Griekenland. Zo telt alleen al het eiland Kreta meer dan 300 endemische planten, dat wil zeggen planten die nergens anders voorkomen dan op Kreta. En door de microskoop is de ene nog mooier dan de ander. 

Graag wil ik Uw aandacht vragen voor enkele bijzondere werkstukjes : de tekening van een schedeltje van een kat (“Sylvester”, schedeltje gevonden in Kreta, Griekenland), de tekening van een schedeltje van een konijn (“Bugs Bunny”) en de tekening van 2 kevers. Deze tekeningen zijn niet gemaakt met potlood maar met grafietpoeder, dat met puntig gesneden gum en doezelaar (“wattenstaafje”) is aangebracht. Deze methode laat de fijnste nuances tussen zwart – grijs – wit aanbrengen, maar levert een zeer kwetsbare tekening op.

Alle schilderijen zijn te koop. Wilt U meer weten? Neem gerust contact met mij op :

    hans@hans-art.com


Graag wil ik U bedanken voor het bezoeken van mijn website. Ik hoop dat U met evenveel plezier naar mijn schilderijen en tekeningen zult kijken als ik heb gehad om ze te maken.

Bezoek ook het weblog van de lezende hostess van Kreta:

    http://bibliofilos.blogspot.com/


 

 

[Hans-Art] [Exposities] [Links]

Webmaster: Lukas de Vries. Mail: mail@lukepuuk.net